Mrt

Millî Eğitim Bakanlığınca,  velilerin okul müdürü ve öğretmen görüşmelerini dijital ortama taşıyan "okul randevu sistemi" hayata geçirildi.

Şbt

İstiklâl Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY'u Anma Günü'nün 103.yıldönümü kapsamında okulumuzda  İstiklâl Marşı'mızın 10 Kıtasını güzel okuma etkinliği düzenlenecektir. Katılım şartnamesi aşağıdadır.

Ekm

2023 - 2024 Eğitim Öğretim Yılı Öğretmen - Veli Görüşme gün ve Saatlerimiz aşağıdaki çizelgede belirtilmiştir. Velilerimizin,öğretmenlerle görüşme isteklerinde randevu almalarını ve aşağıda belirtilen gün ve saatlere riayet etmelerini rica ederiz.

DUYURU

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Okul Aile Birliği toplantısı  13/10/2023 tarihinde saat 13.00 da aşağıdaki gündem maddelerini görüşmek üzere  okulumuz çok amaçlı  salonunda   yapılacaktır. Ancak yeterli çoğunluk sağlanamazsa 18.10.2023  tarihin de aynı yer ve saatte  yapılacaktır.

Tüm velilerimizin katılmını rica ederiz.

1-     Saygı Duruşu İstiklal Marşı

2-     Açılış Konuşması (Okul Müdürü)

3-     Geçici Divan Başkanlığının Oluşturulması

4-     Yönetim Kurulunun Seçimi

5-     Denetleme Kurulunun Seçimi

6-     Yönetim Kurulu Denetim Kurulu Raporunun ibra edilmesi

7-     Tahmini bütçeyi görüşmek

8-     İhtiyaçların giderilmesine yönelik yönetim kurulunun yetkilendirilmesi

9-     Dilek ve temenniler

10-   Kapanış

TEKNOFEST KAYITLARI BAŞLADI

Okul Aile Birliği Genel Kurulu

Okul Aile Birliği 2022 Yılı Olağan Seçimli Genel Kurul Toplantısı 05.10.2022 Çarşamba günü saat 14.40'ta, çoğunluk sağlanamazsa 12.10.2022 Çarşamba günü saat 14.40'ta çoğunluğa bakılmaksızın yapılacaktır.

Tem

2022-2023 ve 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı için okulumuz öğrencilerinin servis hizmetlerini yapmak üzere talepte bulunacak olan servis işletmecilerinin 5 Ağustos 2022 Cuma günü saat 16:00´ya kadar istenen belgelerin okulumuz taşımacıyı tespit komisyonuna teslim etmeleri rica olunur.

Not: Servis şartnamesi ve istenen belgeler ekte sunulmuştur.

Şbt

Velilerimize Taş Boyama Kursu El Sanatları Öğretmeni Emine Özeren tarafından Pazartesi ve Çarşamba günleri yapılmaktadır.

Çocuğa Okuma Alışkanlığı Nasıl Kazandırılır?

•  Evinizde kitapların ulaşılabilir yerde olmasına özen gösterin. Çocuğunuzun istediğinde kitaplarına eline alabilmesi ve onları inceleyebilmesi, okumayı sevmesi ve kitap okuma alışkanlığı açısından önemlidir.
  •  Çocuğunuzun kitaplarını saklayabilmesi için birlikte düzenlediğiniz ve süslediğiniz bir raf/dolap/kutu hazırlayabilirsiniz. Evinizde mutlaka ufak da olsa bir kitaplığınız olmalıdır.
  • Çocuklar ebeveynlerini model alarak gelişimlerine devam ederler. Ebeveyn olarak sizin ev içinde ne kadar kitap okuduğunuz çocuğunuz tarafından gözlenir. Bu sebeple anne-baba olarak çocuğunuz ile birlikte kitap okuma saatleri düzenleyebilirsiniz. Birlikte kitap okuma ardından sohbet etme aynı zamanda çocuğunuz ile kaliteli zaman geçirmenin bir yoludur.
  • Çocuğunuza yatmadan kitap okumaya, okumayı öğrendikten sonrada devam etmeniz büyük önem taşır. Sizin ona yüksek sesle hikaye okumanız onun için ilişkisel doyum sağlar. Birlikte okuyacağınız veya onun yüksek sesle okuyacağı zamanlar, hikaye saatinden ayrı olmalıdır.
  • Çocuğunuzun her gece uyumadan kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için bir ayakkabı kutusunu boyayarak, kaplayarak ve süsleyerek başucuna koyacağı bir kitap kutusu yapabilirsiniz. En sevdiği kitaplarını, hediye gelen kitaplarını orada saklayabilir. Aynı zamanda çocuğunuza kitaplarını özenle okumayı ve kaldırmayı öğretebilir, gerekli durumlarda kitapları tamir etmesine yardımcı olabilirsiniz.
  • Çocuğunuz ile kitap evlerine ziyaretlerde bulunun. Kitapçılarda sessiz konuşmanın gerekliliğinden bahsedebilir, seçtiğiniz kitapları inceleyebilirsiniz. Çocuklara uygun kitap fuarlarına geziler yapabilirsiniz.
  • Çocuğunuzun olduğu ortamda kitap okuyun ve okuduğunuz kitaplar hakkında sohbet edin. Çocuğunuzla okuduğunuz kitaplar hakkında fikirlerini (neleri beğendi/beğenmedi, hikayede kimler var, en çok hangi karakteri seviyor vb ) sorabilirsiniz. Aynı zamanda hikayenin sonunda ne olacağını düşünmesine ona soru sorarak teşvik edebilir, soyut düşünce becerilerini ve hayal gücünü destekleyebilirsiniz.
  • Hikaye kitapları seçerken çocuğunuza kitabı vermeden mutlaka hikaye kitabını baştan sona okumaya özen gösterin.
  • Çocuğunuzun sevdiği hikaye kitabı bir tiyatro oyuna dönüştürebilir, birlikte evinizde sahneleyebilirsiniz.

Sayın Veli

Çocuğunuza kitap okuması konusunda model olun lutfen.